Sosyal Medya

Güncel

ABD’nin müstakbel Başkanı Donald Trump, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımaya hazırlanıyor

Trump’ın danışmanlarından Conway, ABD’nin İsrail Büyükelçiliği’nin, Tel Aviv’den Kudüs’e taşınacağını söyledi.



ABD’de baÅŸkan seçilen Donald Trump’ın danışmanlarından Kellyanne Conway, ABD’nin Ä°srail BüyükelçiliÄŸi’nin Tel Aviv’den Kudüs’e taşınacağını söyledi. ABD’li muhafazakar gazeteci Hugh Hewitt’in sunduÄŸu radyo programı ‘Hughniverse’e konuk olan Conway, gündeme iliÅŸkin soruları yanıtladı. BüyükelçiliÄŸin Kudüs’e taşınmasının Trump için ‘büyük bir öncelik’ olduÄŸunu ifade eden Conway, “Trump bunu seçim kampanyasında açıkça ifade etti” diye konuÅŸtu. Conway ayrıca Trump’ın, bu konuyu kurmaylarıyla yaptığı toplantılarda da birçok kez dile getirdiÄŸini belirtti.
 
Kararın Ä°srail tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanacağına inandığını söyleyen Conway, ABD’deki Yahudi topluluÄŸu için de aynısının geçerli olduÄŸunu ifade etti. Ä°srail Kudüs’ü baÅŸkenti olarak kabul etse de, uluslararası alanda bu tanınmıyor. ABD DışiÅŸleri Bakanlığı’nın bu konudaki politikası, Ä°srail ile Filistin arasındaki çözüm giriÅŸimlerinin tamamlanmasının ardından Kudüs konusundaki kararı vermeyi öngörüyor. ABD ve Türkiye de dahil devletlerin Ä°srail Büyükelçilikleri Tel Aviv kentinde bulunuyor. ABD, Kudüs’ün Ä°srail’e ait olduÄŸunu tanımıyor, 1948’deki Ä°ngiliz mandasının sona ermesinden bu yana hiçbir ülkeye baÄŸlı olmayan bir ÅŸehir olarak kabul ediyor.
 
Seçim kampanyası süresince birçok kez büyükelçiliÄŸi Kudüs’e taşıyacağını söyleyen Donald Trump, eylül ayında Ä°srail BaÅŸbakanı Benjamin Netanyahu ile yaptığı görüşmede de bu sözü tekrarlamıştı. Eski baÅŸkanlardan Bill Clinton ve George W. Bush da aynı sözü vermiÅŸ, ancak yerine getirmemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.